Smagen af Fyn er en forening af virksomheder og parter, som arbejder med regionale kvalitetsfødevarer og madkultur på Fyn.
For at kunne blive optaget som medlem, skal man leve op til foreningens fælles grundlag, som de er beskrevet i vedtægterne.
Foreningens fælles grundlag er, at alle medlemmer beskæftiger sig med produktion, forarbejdning og/eller salg af kvalitetsfødevarer.
Kvalitetsfødevarer er karakteriseret ved en flerhed af følgende egenskaber:
- Produktet giver enestående smagsoplevelser eller har særlig spisekvalitet
- Produktet er friskt/nyhøstet
- Produktet har sæsonaktualitet
- Produktet er forbundet med en særlig autenticitet eller identitet
- Produktionen foregår under bæredygtige produktionsformer
- Produktionen foregår med særlige hensyn til dyrevelfærd
- Produktionen har håndværksmæssig karakter og personlig kvalitetskontrol
- Der er sporbarhed fra slutprodukt til oprindelse
Fynske kvalitetsfødevarer er produceret eller forædlet på Fyn og øerne. Produktion, fremstilling og markedsføring af fynske kvalitetsfødevarer bygger bevidst på de særlige naturbestemte forudsætninger og heraf afledte traditioner og kompetencer, der findes på Fyn og øerne samt på den lokale oprindelse og sporbarhed.
Hvem kan blive medlemmer?
Som ordinære medlemmer kan optages:
Erhvervsdrivende virksomheder (CVR registrerede) indenfor produktion, forarbejdning, distribution og salg af kvalitetsfødevarer, som arbejder inden for det fælles grundlag og har adresse på Fyn og øerne. Hvis der er tvivl om virksomheder eller organisationer, der ønsker at blive medlem, lever op til det fælles grundlag i §2, stk 3, er det bestyrelsen, der træffer afgørelse om medlemskab.