Service/ydelser/events:

Vi arbejder med pleje af 50 ha vådområdejord ned til Sallinge å. Vi anvender kvæg af den ekstensive race Welsh Black, der har et godt temperament, er hårdføre og gode til at passe kalve. Vi har gårdbutik på vores hjemme adresse, hvor vi har åbent hver torsdag mellem 16 og 18 og fredag mellem 15 og 18.

Vi har tradition for at åbne folden til kødkvægets dag, der ligger 3. søndag i maj og nogle gange i forbindelse med Naturens Uge eller Åbent Landbrug i september.

Vi er ikke økologiautoriserede, men vådområdearealerne må hverken gødes eller sprøjtes. Vi producerer selv vores hø og wrap-foder på vådområdearealerne, så foderet er usprøjtet og dermed er produktionsmetoden som økologi.

 

Produkter:

Vi sælger kun oksekød i vores butik. Alt kød, der sælges i butikken, kommer fra vores egne dyr, som vi selv har opdrættet. Vi har traditionelle udskæringer af okse, men har også grillpølser, røget okseinderlår og spegepølser og lidt sous vide produkter.

Vores dyr slagtes hjemme på gården under konceptet ’gårdslagtning’ i samarbejde med Gudme Slagteri. Efter at dyrene er aflivet og afblødt køres de til Gudme Slagteri, der står for modning, partering og produktion.

Dyrene lever hele deres liv på vores arealer, og det foder de spiser, producerer vi selv. Køerne lever udelukkende af græs, wrap og hø. Kalvene får lidt valset, usprøjtet havre som supplement udover græs, wrap og hø.

Kalvene fødes i marts til maj og går sammen med deres mødre indtil en gang i december. Køerne går ude hele året rundt og har i vintermånederne adgang til et læskur. Kalvene kommer på stald fra de tages fra køerne og indtil græsset er i vækst medio april, fordi store dele af vores arealer er for våde til kvæg om vinteren.

 

Åbningstider i gårdbutikken

Torsdag kl. 16 – 18
Fredag kl. 15 – 18

 

Hjemmeside:

holmelund-ko.dk

Kontaktoplysninger
Holmelund & Ko
Gestelevlundevej 31
5750 Ringe
Telefon: 22 18 11 71