På Gården dyrkes kartofler, røde og gule løg, flere slags kål og rødbeder i mange former og farver.

Andre afgrøder skifter fra år til år og kan blandt andet være bønner, palmekål krydderurter og forskellige vintersquash. I jordbær sæson dyrker og sælger Skiftekær både tidlige, middeltidlige og sene sorter, hvilket giver en lang sæson. Du kan finde grøntsager fra Skiftekær Økologi i Coops butikker, i Årstidernes kasser og i Svendborg Økologiske Fødevarefællesskab.

Skiftekær er en slægtsgård, som kan føres tilbage til Maries familie. Midt på en af markerne ligger en 5000 år gammel gravhøj ved navn Capes høj, hvorfra der er en storslået udsigt over Øhavet.

I 2004 opførte Marie og Peter Danmarks største halmbyggeri - en lagerhal, der rummer Skiftekærs pakkeri og lagerplads til kartofler og grøntsager. En maskinhal i samme stil kom til i 2007. Begge bygninger falder på grund af den organiske byggestil smukt ind i landskabet. I 2014 opførtes den 3. hal, som indeholder et højteknologisk klimaanlæg.
På gården har de desuden en vindmølle, der leverer strøm direkte til produktionen. Resten leveres til elselskabet. Læs mere om skiftekærs CO2 politik og målet om at blive 100% CO2 neutral her

Forhandlere
  • Coop
  • Irma
  • Solhjulet
Kontaktoplysninger
Skiftekær økologi Aps
v/Peter Bay Knudsen & Marie Ejlersen
SørenLolksvej 2
5700 Svendborg
Telefon: 63 54 00 10
Videopræsentation