På Steensgaard arbejder vi målrettet for at fremtidssikre vores madkultur, skabe en jord i balance og dyrke det gode liv. Vi ønsker at skabe madoplevelser og fødevarer af den bedste kvalitet ved at sikre et økologisk landbrug i balance, vidensdeling til generationerne og en fundamental passion for madhåndværket.

En af de væsentligste ting, der adskiller Steensgaard fra andre danske, økologiske landbrug, er, at hele værdikæden fra foder til færdige salamier er placeret på Steensgaard. Det betyder, at vi selv dyrker dyrenes foder på Steensgaards marker, har vores eget økologiske dyrehold bestående af kvæg, grise og får, som går ude hele året – hele livet, og som bliver slagtet under stressfrie forhold i vores eget slagtehus på gården, af mennesker de kender og føler sig trygge ved.

I slagtehuset forvandler vores håndværkslagtere dyrene til charcuteri og pølser ved hjælp af gamle håndværkstraditioner som bl.a. varmslagtning, der overflødiggør brugen af kunstige tilsætningsstoffer g bindemidler. Charcuteriet modner vi i vores underjordiske modningskælder, indtil det har den helt perfekte smag og konsistens, og alle grøntsager, krydderurter mv høster vi i vores egen køkkenhave. 

 Alt, hvad vi laver, er 100 % økologisk og håndlavet på de reneste råvarer fra gården med udgangspunkt i høj dyrevelfærd, stolte madhåndværkstraditioner og stor respekt for naturen.

Du kan læse mere på www.steensgaard.dk og følge Steensgaard på Facebook og Instagram for et smugkig ind i hverdagen på gården. 

Kontaktoplysninger
Steensgaard
Steensgaard 7
5642 Millinge
Telefon: 62 61 94 52